ΑΘΗΝΑ
13:20
|
15.04.2021
Για να τους προστατεύσει από την πανδημία – Γίνεται η πρώτη χώρα που δεν θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος στο Τόκιο για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών της, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την απόφαση αυτή έλαβαν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Κορέας και ο υπουργός Αθλητισμού Κιμ Ιλ Γκουκ έπειτα από συνεδρίαση που διεξήχθη την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με ιστότοπο του υπουργείου Αθλητισμού. “Η επιτροπή αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες για να προστατευθούν οι αθλητές από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί ο νέος κορονοϊός”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, αλλά πολλοί εμπειρογνώμονες αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Η Βόρεια Κορέα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αποσύρει τη συμμετοχή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που ήταν προγραμματισμένοι για το 2020 αλλά αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας. Οι Αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Η Βόρεια Κορέα υιοθέτησε αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία ξέσπασε πριν από έναν χρόνο. Αμέσως έκλεισε τα σύνορά της και έθεσε σε καραντίνα εκατοντάδες πολίτες άλλων κρατών, κυρίως μέλη και προσωπικό διπλωματικών αποστολών. Οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις από και προς την Πιονγκγιάνγκ έχουν σταματήσει και επίσης απαγορεύτηκε η είσοδος και έξοδος αμαξοστοιχιών από τη χώρα στις αρχές του 2021.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από 24 έως 27 Ιουνίου το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Τα εμβόλια δεν τα φέρνει ο καπιταλισμός αλλά τα δημόσια κεφάλαια

#Πελώνη_σβήνε: Σάλος με τα tweets που… θα ήθελε να έχει σβήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα