ΑΘΗΝΑ
18:34
|
26.04.2024
Οι αρχές της Γουατεμάλας ελπίζουν να λάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου το αργότερο εντός 15 ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γουατεμάλα θα αγοράσει 16 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του Covid-19, προκειμένου να εμβολιάσει περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Αλεχάντρο Γιαματέι.

Οι αρχές της Γουατεμάλας ελπίζουν να λάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου το αργότερο εντός 15 ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γουατεμάλα έχει πληρώσει για το ήμισυ της ρωσικής παρτίδας εμβολίων, ανέφερε η εφημερίδα La Hora.

Το Υπουργείο Υγείας υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα του ρωσικού εμβολίου: “Το εμβόλιο Sputnik V, που αγοράστηκε από το Υπουργείο Υγείας, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ανοσία από τα [άλλα] εμβόλια <…>”, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου στο λογαριασμό του στο Twitter.

Τo Υπουργείο Υγείας της Γουατεμάλας καταχώρισε το εμβόλιο Sputnik V, τον Φεβρουάριο.

Μέχρι σήμερα, το Sputnik V έχει καταχωριστεί σε 59 χώρες παγκοσμίως με συνολικό πληθυσμό άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

To ρωσικό εμβόλιο έγινε δεκτό με σκεπτικισμό στη Δύση, μετά την εμφάνισή του το καλοκαίρι. Η υψηλή αποτελεσματικότητά του που επισφαγίστηκε τον Φεβρουάριο από το περιοδικό The Lancet (ένα από τα παλαιότερα και πιο σεβαστά ιατρικά περιοδικά στον κόσμο) έδωσε παγκόσμια το πράσινο φως για την έγκριση και την παραγωγή του σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το The Lancet η αποτελεσματικότητα του Sputnik V ανέρχεται στο 91,6% και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια στον κόσμο

Το εμβόλιο βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη και καλά μελετημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων και χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς φορείς για τις δύο δόσεις του εμβολιασμού, παρέχοντας ανοσία με μεγαλύτερη διάρκεια από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησης του Sputnik V εξακολουθεί να εξετάζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Χθες (Δευτέρα 5/4) το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF, το κρατικό ταμείο πλούτου της Ρωσίας) και η Panacea Biotec, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς εμβολίων και φαρμακευτικών προϊόντων στην Ινδία, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως του Sputnik V.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα