ΑΘΗΝΑ
11:01
|
20.09.2024
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Channel 4 και οι ανησυχίες για το σπάνιο σύνδρομο που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρυθμιστική αρχή υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει πρόταση για τον περιορισμό της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε νέους ανθρώπους λόγω των ανησυχιών για το σπάνιο σύνδρομο που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία που προσέβαλε κάποιους από τους εμβολιασθέντες. Η εν λόγω αποκάλυψη έγινε στο δελτίο ειδήσεων του “Channel 4” της βρετανικής τηλεόρασης, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters).

“Δύο υψηλόβαθμες πηγές δήλωσαν στο πρόγραμμά μας ότι “ενώ τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι ασαφή, υπάρχουν αυξανόμενα επιχειρήματα που δικαιολογούν να προσφέρεται σε νέους – κάτω των 30 ετών τουλάχιστον – ένα διαφορετικό εμβόλιο”, ανέφερε το ρεπορτάζ του Channel 4. 

Το ρεπορτάζ του Channel 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου – MHRA – έχει επίσημα δηλώσει ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της νόσου Covid-19 υπερτερούν οποιουδήποτε κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεων στο αίμα των εμβολιασθέντων. Το Channel 4 ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας να τοποθετηθεί πάνω στο ρεπορτάζ, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.

Η Βρετανία δεν ήταν μία από τις χώρες που προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της χορήγησης του εν λόγω εμβολίου σε νεότερους ανθρώπους, παρά τις ανησυχίες ότι αυξάνει το κίνδυνο θρομβώσεων, ειδικά στις νεότερες γυναίκες. Ωστόσο το Channel 4 εκτιμά ότι η σχετική απόφαση από τις βρετανικές αρχές αναμένεται να ληφθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

100 χρόνια μπροστά, ο Βαν Γκογκ και στην αντίληψη της κίνησης των αστεριών

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γεωργιάδης: Συνταγογραφήσεις με Κωδικό Μιας Χρήσης… σαν τις τραπεζικές συναλλαγές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα