ΑΘΗΝΑ
01:52
|
21.09.2024
Απαιτεί επαναφορά της πολυμελούς αστυνομικής φύλαξης επικαλούμενος..."άμεσο κίνδυνο" για την ζωή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα με τα έργα και τις ημέρες του “πολυπράγμονα” τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, εκεί βρίσκεσαι μπροστά σε νέα έκπληξη!

Μερικές μέρες μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να άρει την πολυμελή αστυνομική φύλαξη από τον τηλεπαρουσιαστή, έπειτα από την γενική κατακραυγή, ο Φουρθιώτης μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Γιατί; Επειδή…”υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του”!

Ο προσφεύγων αφού περιγράφει τα μέτρα φύλαξης επισημαίνει ότι αυξήθηκαν, επειδή υπήρχε “πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του”. Αξιοποιώντας διαδικαστικές λεπτομέρειες ισχυρίζεται ότι η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να άρει την αστυνομική φρουρά φύλαξής του “είναι αντισυνταγματική και παράνομη”. Επικαλείται, κατά πληροφορίες, μη τήρηση της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, επειδή…δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας!

Τέλος ο δικηγόρος του Φουρθιώτη ισχυρίζεται ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα