ΑΘΗΝΑ
06:53
|
24.04.2024
Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτικά τα αυτο-διαγνωστικά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων όλων των τύπων σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 12 Απριλίου με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ανακοίνωσε το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τόνισε πως πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα όπως συστηματική χρήση αντισηπτικών, τακτικός αερισμός χώρων, κοινωνικές αποστάσεις κ.α. Σε αυτά προστίθεται και η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές τη βδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ για τους εκπαιδευτικούς

Εξήγησε ότι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Οι μαθητές θα προμηθεύονται τα τεστ από αύριο και κάθε βδομάδα από το φαρμακείο βάση του ΑΜΚΑ και θα αναφέρουν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr με τους κωδικούς taxis net που θα συμπεριλαμβάνονται σε ειδική “σχολική κάρτα”.

Φαρμακοποιοί: Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία τα self tests

Εάν είναι θετικά τα τεστ θα διενεργούνται ξανά επαναληπτικά σε δημόσια δομή υγείας.

Η Κεραμέως τόνισε πως είναι υποχρεωτική η διενέργεια των τεστ για τους εκπαιδευτικούς και υπάρχει αυστηρή σύσταση για τους μαθητές ηλικίας μεταξύ 16 ως 18 ετών.

Αισιόδοξος ο Κικίλιας για τους εμβολιασμούς

Στο πρόγραμμα εμβολιασμών αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως αύριο αισιοδοξούν πως θα σπάσει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών στην Ελλάδα. “Οσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσοι περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται” είπε. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως το Φλεβάρη έγιναν πάνω από 25.000 εμβολιασμοί ημερησίως, το Μάρτη πάνω από 32.000 εμβολιασμοί ημερησίως και τον Απρίλιο ως τώρα γίνονται 47.500 εμβολιασμοί ημερησίως.

Διενεργήθηκαν συνολικά σχεδόν 33,000 εμβολιασμοί – Πέραν των 10,000 πολιτών  ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους – University of Nicosia

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας, ο Β.Κικίλιας είπε πως θα συνεχιστεί ο αγώνας “μέχρι την τελική υγειονομική νίκη”. “Η Ελλάδα δίνει μία διπλή μάχη αφενός για την περίθαλψη ασθενών και αφετέρου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού” πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα