ΑΘΗΝΑ
04:28
|
25.04.2024
Εκφράζει "πόνο και οργή" για την απόπειρα στάσης από τον ετεροθαλή αδελφό του Πρίγκηπα Χάμζα αναγνωρίζοντας τα βάρη που σηκώνει ο λαός...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σπάνιο διάγγελμα προέβη απόψε ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα Β’ με αφορμή την δημοσιοποίηση φερόμενου σχεδίου στάσης και ανατροπής του από τον πρίγκηπα Χάμζα, πρώην διάδοχο του θρόνου.

Τόνισε πως  έχει “ξεπεραστεί” η πρόσφατη κρίση που του προκάλεσε “οργή και πόνο” αλλά πως “μείζονες προκλήσεις” παραμένουν μπροστά. Ανέφερε ότι οι προκλήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες λίγες μέρες δεν ήταν οι πιο δύσκολες , ούτε οι πιο επικίνδυνες για τη σταθερότητα της Ιορδανίας αλλά “οι πιο οδυνηρές γιατί αυτοί που ήταν μέρος της ανταρσίας ήταν από τον ίδιο σου τον οίκο”.

“Τίποτε δεν είναι πιο σοκαριστικό και οδυνηρό από αυτό που ένιωσα ως αδελφός, ως επικεφαλής του βασιλείου των Χασεμιτών και ως ηγέτης αυτού του αγαπητού λαού” ανέφερε ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β επισημαίνοντας πως ο πρίγκηπας Χάμζα απραμένει με την οικογένειά του στο παλάτι “υπό τη δική μου φροντίδα”.

Ωστόσο, δεν παρέβλεψε την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης για ένα σημαντικό μέρος του λαού της Ιορδανίας, αναγνωρίζοτνας πως η χώρα αντιμετωπίζει “δύσκολες οικονομικές προκλήσεις που επιδεινώθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού και είμαστε ενήμεροι για το βάρος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες”.

Η αποτροπή του σχεδίου στάσης εναντίον του Αμπντάλα Β’ δεν φαίνεται να συνοδεύτηκε από την αποφυλάκιση των τουλάχιστον 18 αξιωματούχων και μελών της βασιλικής οικογένειας που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο συνωμοσίας και ανατροπής του βασιλιά της Ιορδανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα