ΑΘΗΝΑ
04:42
|
16.04.2021
Σκάνδαλο έχει προκύψει στη Γερμανία καθώς ο δήμαρχος της πόλης Χάλε και οι συνεργάτες του εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία το σκάνδαλο που προέκυψε καθώς ο δήμαρχος της πόλης Χάλε και οι συνεργάτες του εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, γεγονός που προκάλεσε τελικά και την αποπομπή του από το αξίωμα.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος δήμαρχος της πόλης Χάλε Μπερντ Βίγκελαντ, κατηγορείται ότι εμβολιάστηκε ήδη από τον Ιανουάριο εκτός σειράς και χωρίς να προβλέπεται από τον κανονισμό προτεραιότητας του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας. Για τον εαυτό του, ο κ. Βίγκελαντ είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν, καθώς ήταν έτοιμες για χορήγηση, αλλά δεν είχαν προσέλθει στο ραντεβού τους άλλοι πολίτες.

Μαζί με τον δήμαρχο της πόλης εμβολιάστηκαν σύμβουλοι του αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη της ομάδας προστασίας από καταστροφές. 

Σύμφωνα με το Spiegel, ταχύτατη υπήρξε η αντίδραση των τοπικών αρχών, αφού το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία την παύση του δημάρχου με ψήφους 34 υπέρ και 13 κατά, ενώ ένας δημοτικός σύμβουλος απείχε. Η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είχαν ζητήσει την προσωρινή παύση του δημάρχου από τα καθήκοντά του

Η εισαγγελία της περιοχής από τον Φεβρουάριο έχει διατάξει έρευνα στα δημοτικά γραφεία, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν τελικά 585 περιπτώσεις παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα