ΑΘΗΝΑ
13:38
|
25.04.2024
Σκάνδαλο έχει προκύψει στη Γερμανία καθώς ο δήμαρχος της πόλης Χάλε και οι συνεργάτες του εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία το σκάνδαλο που προέκυψε καθώς ο δήμαρχος της πόλης Χάλε και οι συνεργάτες του εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, γεγονός που προκάλεσε τελικά και την αποπομπή του από το αξίωμα.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος δήμαρχος της πόλης Χάλε Μπερντ Βίγκελαντ, κατηγορείται ότι εμβολιάστηκε ήδη από τον Ιανουάριο εκτός σειράς και χωρίς να προβλέπεται από τον κανονισμό προτεραιότητας του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας. Για τον εαυτό του, ο κ. Βίγκελαντ είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν, καθώς ήταν έτοιμες για χορήγηση, αλλά δεν είχαν προσέλθει στο ραντεβού τους άλλοι πολίτες.

Μαζί με τον δήμαρχο της πόλης εμβολιάστηκαν σύμβουλοι του αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη της ομάδας προστασίας από καταστροφές. 

Σύμφωνα με το Spiegel, ταχύτατη υπήρξε η αντίδραση των τοπικών αρχών, αφού το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία την παύση του δημάρχου με ψήφους 34 υπέρ και 13 κατά, ενώ ένας δημοτικός σύμβουλος απείχε. Η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είχαν ζητήσει την προσωρινή παύση του δημάρχου από τα καθήκοντά του

Η εισαγγελία της περιοχής από τον Φεβρουάριο έχει διατάξει έρευνα στα δημοτικά γραφεία, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν τελικά 585 περιπτώσεις παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα