ΑΘΗΝΑ
17:09
|
28.09.2024
Η τριμελής επιτροπή αναλαμβάνει τη διερεύνηση των καταγγελιών με στόχο την επιβιολή κυρώσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ισχυρή βούληση” για πλήρη διαλεύκανση όλων των σοβαρών καταγγελιών για σωματική, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής επί δεκαετίες εκφράζει το ΔΣ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ) έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση που είχε χτες με αφορμή εκτενές σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΓΟ διαβεβαιώνει πως θα συνδράμει τους πρώην αθλητές-αθλήτριες προς αυτή την κατεύθυνση, “για να έρθουν όλα στο φως και να μη μείνει καμία σκιά πάνω από το άθλημα της Γυμναστικής”.

http://www.ego-gymnastics.gr/wp-content/uploads/2018/10/ego-logo-1-750x390.jpg

Αποφάσισε τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Διερεύνησης των Καταγγελιών, που θα περιλαμβάνει ως τακτικά μέλη την Α’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή, τη Γ’ Αντιπρόεδρο Ειρήνη Μανδραβέλη και την Ταμία Θέμιδα Χαρίτου. Ως αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν η Ειδική Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνα Δήμα και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου.

Η επιτροπή θα επιδιώξει επικοινωνία με τους καταγγέλλοντες ώστε να μπορέσουν να παράσχουν, με απόλυτη εμπιστευτικότητα, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τα πρόσωπα, τον χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες τέλεσης των καταδικαστέων πράξεων.

Στη συνέχεια η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θα αναλάβει να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών και να επιβάλει τυχόν κυρώσεις.

Έξι νέες προκρίσεις για την ελληνική ενόργανη στην Ταραγόνα (videos) |  Ε.Γ.Ο.

Στην ανακοίνωση της ΕΓΟ τέλος γίνεται έκκληση στα πολυάριθμα μέλη της οικογένειας της ελληνικής Γυμναστικής, τα σωματεία, τους προπονητές, τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, και τους γονείς τους, να συνεχίσουν να περιβάλλουν τα αθλήματα της Γυμναστικής με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο όπως έκαναν έως τώρα. “Είναι τα υγιή κύτταρα, που οφείλουμε να προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις” καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΓΟ.

Αθλητισμός - Ενόργανη: Εκτός Ευρωπαϊκού | Alphafreepress.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Europa League: Ήττα με 2-0 για τον Ολυμπιακό στη Λιόν

Στις 3 Οκτώβρη η απάντηση της FIFA για αποκλεισμό του Ισραήλ

Λύγισε απέναντι στη Γαλατασαράι ο ΠΑΟΚ

Δεύτερη… κίτρινη για τον Αταμάν-«Συγγνώμη» του Τούρκου στη Φενέρμπαχτσε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα