ΑΘΗΝΑ
07:35
|
29.06.2024
Μαύρα σύννεφα καπνού “πνίγουν” το Μινατιτλάν – Κάνει τον γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία ενός εργάτη που προσπαθήσει να κλείσει βαλβίδα μέσα στις φλόγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Μεξικού Pemex κοντά στην πόλη Μινατιτλάν στην πολιτεία Βερακρούζ. Πλάνα από τη φωτιά δείχνουν τα μαύρα σύννεφα καπνού και τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει όλη την εγκατάσταση του διυλιστηρίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.  

Στο διυλιστήριο, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρώην πρόεδρο του Μεξικού Λαζάρο Καρντένας, έχουν επίσης σημειωθεί πολλές εκρήξεις. Εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής Ενέργειας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Μεξικού δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε σε αντλία μεταφοράς βενζίνης. Πρόσθεσε ότι μετά την κατάσβεση της φωτιάς θα διενεργηθεί έρευνα για να ελεγχθούν οι συνθήκες ασφαλείας της πετρελαϊκής εγκατάστασης.

Η φωτογραφία ενός εργαζόμενου να κλείσει μια βαλβίδα μέσα στις φλόγες κι ενώ από πίσω του ακούγονται εκρήξεις κάνει τον γύρο του διαδικτύου στο Μεξικό.

Γύρω στις 7:30 τοπική ώρα η εταιρεία Pemex ανακοίνωσε ότι η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο. “Ευτυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν θύματα, ούτε εργαζόμενοι με σοβαρά τραύματα”, επισήμανε η εταιρεία.

Το κρατικό διυλιστήριο Pemex του Μεξικού έχει τη δυνατότητα παραγωγής 285.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.

Το 2016 τουλάχιστον τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες είχαν τραυματιστεί μετά από έκρηξη στις πετροχημικές εγκαταστάσεις της εθνικής εταιρείας πετρελαίου του Μεξικού, στην πολιτεία Βερακρούζ.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα