ΑΘΗΝΑ
13:47
|
26.06.2024
Στo Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Ντουμπάι το συναπάντημα τέχνης και τεχνολογίας καλλιτεχνών από 220 γκαλερί συναρπάζει και ενθουσιάζει χιλιάδες επισκέπτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παγκόσμιο Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών του Ντουμπάι, World Art Dubai, τα έχει σχεδόν όλα εκτός από τα φημισμένα ονόματα και τους καθιερωμένους, σε διεθνές επίπεδο, καλλιτέχνες: διαθέτει εκατοντάδες πρωτότυπους πίνακες και έργα τέχνης φτιαγμένα με φαντασία,κέφι, στοχασμό και όραμα για το μέλλον.

https://cdn.asp.events/CLIENT_Dubai_Wo_4B15F265_5056_B739_54F3125D47F0BC95/sites/World-Art-Dubai-2019/media/ADEL3169.jpg

Θα βρεις πολύχρωμους πίνακες ζωγραφικής όπως αυτούς που φτιάχνει ο 80χρονος Ινδός ζωγράφος Αντζινί Λαϊτού που ζει στο Ντουμπάι από το 1991. Ο Λαϊτού, που φωτογραφίζεται για τις ανάγκες ρεπορτάζ της εμιρατινής εφημερίδας The National περιστοιχισμένος από δεκάδες πολύχρωμους ζωγραφικούς πίνακες, εξηγεί ότι όλα είναι φτιαγμένοι με υλικά που βρίσκει κανείς στην κουζίνα του: μπαχαρικά κάθε χρώματος και υφής, χυμούς φρούτων και λαχανικών…

One of the oldest participants of World Art Dubai is Anjini Laitu, an 80 year-old Indian national who has been living in Dubai since 1991. Leslie Pableo / The National 

Θα συναντήσεις 49 τσιμεντένιες κούκλες που θυμίζουν εξαμηνίτικα βρέφη αλλά η κάθε μια είναι διαφορετική όπως είμαστε όλοι μεταξύ μας. “Ίδιοι από μέσα και διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον” εξηγεί η Van Den Auwelant,μία εαρή Βελγίδα δημιουργός της σειράς έργων με όνομα που θυμίζει την ελληνική λέξη “Εξέλιξη”, Xlix.

Each of Griet Van Den Auwelant's dolls has a name as well as a personality.  Leslie Pableo / The National 

Από τις πολύ δυνατές συμμετοχές του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Τέχνης του Ντουμπάι που ολοκληρώνεται μεθαύριο, Σάββατο, είναι ο καλλιτέχνης Κόκο Βαλντέζ από το Εκουαδόρ.

Ecuadorian artist Coco Valdez’s works are best experienced through augmented reality.  Leslie Pableo / The National 

Οι εντυπωσιακοί πίνακές του με μοτίβα και πορτρέτα μυθολογικών οντοτήτων αναδεικνύουν τη μακρά και πλούσια μυθολογία και ιστορία της χώρας του αλλά γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακοί όταν ο επισκέπτης κατεβάσει στο κινητό του μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (A.R.) που την επινόησε ο ίδιος ο Κόκο Βαλντέζ και που “ζωντανεύει” τους πίνακες με απροσδόκητους τρόπους. ΄Αλλωστε όπως λέει ο ίδιος, η δική του συμμετοχή στην έκθεση είναι ταιριαστή με μία πόλη όπως το Ντουμπάι που είναι “μία πόλη του μέλλοντος και της τεχνολογίας”.

Artist Coco Valdez's paintings come alive in his augmented reality app. Leslie Pableo / The National 

Μία από τις συμμετοχές που “κλέβει” την παράσταση στη σπουδαία αυτή έκθεση εκατοντάδων καλλιτεχνών από 220 γκαλερί και δεκάδες χώρες του κόσμου είναι η συμμετοχή των Ρώσων επιστημόνων ρομποτικής Αννα Μισένκο και Νικολάι Γαβρίλιν (Anna Mischenko, Nikolay Gavrilin).

A demonstration of what AI Norn is capable of. Leslie Pableo / The National 

Οι δύο Ρώσοι επιστήμονες επινόησαν τον ρομποτικό βραχίονα Αλ Νορν που με τη βοήθεια ενός προγράμματος φωτογραφίζει και “ερμηνεύει” το προϊόν φωτογράφισης στον καμβά με την τεχνοτροπία ενός ιμπρεσιονιστή ζωγράφου.

Εντυπωσιακά είναι και τα “ψηφιδωτά” από πέτρα και κεραμικά της Ινδής καλλιτέχνιδας Σελίνα Καστελίνο.

Και οι πίνακες με τη χρήση μελάνης από της Ιρανής εικαστικού, Μαχνάζ Καρίμι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Έλιωσε ο κέρινος… Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσιγκτον

ΥΠΠΟ: Πειθαρχική έρευνα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα για ανάρτηση… τρίτου

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Νίκος Παπαδόπουλος: Οι δύο κόσμοι που τέμνονται στον «Κήπο των Σωματιδίων»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα