ΑΘΗΝΑ
23:33
|
26.04.2024
Κατ’ εντολή του Κιέβου αποκαλύπτουν πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλύπτει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας έχουν δώσει εντολές στους επικεφαλής των Σύρων μισθοφόρων του επονομαζόμενου “Εθνικού Στρατού” να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να πολεμήσουν στην Ουκρανία σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.  

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον μισθοφορικό στρατό εντός των εδαφών της Συρίας η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν προχωρά σε αυτήν την κίνηση κατ’ εντολή της Ουκρανίας. Ειδικότερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι η συμφωνία έκλεισε κατά τη διάρκεια συνάντησης Τούρκων και Ουκρανών αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα. Μετά από αυτή τη συνάντηση οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών φέρονται να έχουν λάβει μια σειρά από αποφάσεις για να στηρίξουν την Ουκρανία.

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Συριακού Ομπζέρβερ (Syrian Observer) αναφέρει ότι πηγή κοντά στους μισθοφόρους, την οποία επίσης επικαλείται η ιστοσελίδα ANHA, επιβεβαίωσε ότι αφότου οι τουρκικές οδηγίες έφτασαν στους ηγέτες των μισθοφόρων, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες επιταχύνθηκαν. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι άνοιξαν κέντρα μυστικής εγγραφής για να καταχωρηθούν τα ονόματα των μισθοφόρων που επιθυμούν να μεταβούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πηγές από το στρατόπεδο των μισθοφόρων η Άγκυρα  όχι μόνο πλήρωσε εκ νέου τους μισθοφόρους και εξέδωσε τις εντολές της να προετοιμαστούν για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη στο ουκρανικό μέτωπο, αλλά διαδόθηκε μέσω διαμεσολαβητών που συνεργάστηκαν μαζί της ότι το “ουκρανικό συμβόλαιο” θα είναι πιο ελκυστικό από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για την αποστολή μισθοφόρων στα μέτωπα της Λιβύης και στην περιοχή του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα η Άγκυρα φέρεται να έχει τάξει έως και 4.000 δολάρια ως αμοιβή σε κάθε μισθοφόρο που θα συμφωνήσει να μεταβεί στο μέτωπο της Ουκρανίας στα διαφιλονικούμενα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.

Τέλος, οι ίδιες αποκάλυψαν  ότι, δεδομένης της σημασίας και της σοβαρότητας της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την εξασφάλιση μιας πρώτης αποστολής τουλάχιστον 7.000 μισθοφόρων, οι οποίοι καλούνται να είναι σε ετοιμότητα μέχρι η Άγκυρα να δώσει το “σύνθημα” της ανάπτυξής τους στην Ουκρανία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται πως αυτοί είναι οι μισθοφόροι οι οποίοι μπήκαν μπροστά κατά την τουρκική εισβολή στη Συρία ενώ φωτογραφικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι πολέμησαν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις και στη Λιβύη.

Πηγή: The Syrian Observer

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα