ΑΘΗΝΑ
06:59
|
27.04.2024
Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες εδώ και μερικές ώρες για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στον νέο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχώρησαν τις τελευταίες ώρες φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως–Χρυσοχοΐδης που βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το alerta.gr, αυτή την ώρα η Πρυτανική Αρχή συνεδριάζει για να εκκενωθεί άμεσα η Πρυτανεία, ενώ υπάρχουν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έντονη αστυνομική παρουσία έξω από το πανεπιστήμιο πιθανή εισβολή των αστυνομικών αρχών.

«Σήμερα 8/4/2021 ως Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Επιδιώκουμε η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς» αναφέρουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που προχώρησαν στην κατάληψη.

Στην ανακοίνωση τους καλούν  τους/τις φοιτητ(ρι)ες, μεταπτυχιακούς, ΥΔ, εργαζόμενους, κατοίκους «και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πλαισιώσουν την κατάληψη, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις εντός της και να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αγώνες που έχουν ανοίξει ανά την Ελλάδα ενάντια στον νέο νόμο για την παιδεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα από τις 18:00 έξω από την πρυτανεία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση για την εμπλοκή του ΕΜΠ στην έρευνα για τον στρατό και τις δυνάμεις καταστολής.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα