ΑΘΗΝΑ
13:14
|
15.04.2021
Η Λαγκάρντ θεωρεί πως η αύξηση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη είναι εφικτή μετά την άρση των λοκντάουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη “φωτεινή πλευρά” των πιθανών οικονομικών εξελίξεων στο ταραγμένο σκηνικό της ευρωζώνης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις χώρες μέλη λόγω πανδημίας διαβλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ανακοίνωσή της εκτιμά πως η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, προβλέπει ότι οι κίνδυνοι, μετά το διάστημα αυτό, υποχωρούν και η ανάπτυξη θα ενισχυθεί μόλις γίνει δυνατή η άρση των lockdown.

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι τα 1,85 τρισ. ευρώ του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP) δεν είναι υποχρεωτικό να διατεθούν πλήρως. Πρόσθεσε επίσης πως η ΕΚΤ διατηρεί τη δυνατότητα να αυξήσει το ποσό, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

«Συνολικά, οι κίνδυνοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης έγιναν πιο ισορροπημένοι, αν και βραχυπρόθεσμα παραμένουν οι καθοδικοί κίνδυνοι λόγω της πανδημίας», ανέφερε η Λαγκάρντ σε δήλωσή της που απηχεί τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα εμβόλια δεν τα φέρνει ο καπιταλισμός αλλά τα δημόσια κεφάλαια

Hγέτες και νομπελίστες ζητούν να καταργηθούν οι πατέντες των εμβολίων

ΗΠΑ: Μπαράζ αντι-ρωσικών κυρώσεων, στόχος και το δημόσιο χρέος

“Χρυσός” γαιοκτήμονας ο Εμίρης του Ντουμπάι στη Βρετανία…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα