ΑΘΗΝΑ
01:13
|
25.04.2024
Η Λαγκάρντ θεωρεί πως η αύξηση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη είναι εφικτή μετά την άρση των λοκντάουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη “φωτεινή πλευρά” των πιθανών οικονομικών εξελίξεων στο ταραγμένο σκηνικό της ευρωζώνης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις χώρες μέλη λόγω πανδημίας διαβλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ανακοίνωσή της εκτιμά πως η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, προβλέπει ότι οι κίνδυνοι, μετά το διάστημα αυτό, υποχωρούν και η ανάπτυξη θα ενισχυθεί μόλις γίνει δυνατή η άρση των lockdown.

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι τα 1,85 τρισ. ευρώ του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP) δεν είναι υποχρεωτικό να διατεθούν πλήρως. Πρόσθεσε επίσης πως η ΕΚΤ διατηρεί τη δυνατότητα να αυξήσει το ποσό, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

«Συνολικά, οι κίνδυνοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης έγιναν πιο ισορροπημένοι, αν και βραχυπρόθεσμα παραμένουν οι καθοδικοί κίνδυνοι λόγω της πανδημίας», ανέφερε η Λαγκάρντ σε δήλωσή της που απηχεί τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα