ΑΘΗΝΑ
07:42
|
20.04.2024
Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τα μελανότερα χρώματα αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί και τις μελλοντικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας -εν όψει και των επικείμενων παρεμβάσεων στα εργασιακά- έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ. Την ίδια ώρα, μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις θα συνεχιστούν έως και τον Μάϊο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στον τουριστικό κλάδο ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα:

Toυλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες.

Το 35% εκφράζει φόβο για τη θέση εργασίας του.

Τέσσερις στους δέκα, δηλώνουν ότι δεν αμείβονται για την υπερωριακή απασχόληση που παρέχουν και περισσότεροι από επτά στους δέκα δηλώνουν ότι θέλουν αμοιβή για τις υπερωρίες και όχι ρεπό ή άδεια (όπως προβλέπουν οι υπό προώθηση διατάξεις για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας).

Εντωμεταξύ, μετά το 48ωρο απεργιακό λουκέτο στον ΕΦΚΑ στις αρχές της εβδομάδας, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία επισημαίνουν, ότι η απεργία αποτελεί την αφετηρία των αντιδράσεων σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ, οι οποίες περιλαμβάνουν “την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου δικονομικού μέσου”.

Το προσωπικό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης για την συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών στην διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, αλλά και στην προωθούμενη αλλαγή του χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης.

Απεργιακό ημερολόγιο

Σήμερα, κλαδικά σωματεία εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό, προχωρούν σε συγκεντρώσεις στην Αθήνα και όλες τις πόλεις της χώρας με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, διεκδικώντας την προστασία των θέσεων εργασίας με παράλληλη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παναττική σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων με στόχο την πραγματοποίηση α) απεργίας και συλλαλητηρίου στις 22 του μηνός, β) ημέρας δράσης και ενημέρωσης στις γειτονιές της Αθήνας στις 24 Απριλίου και γ) απεργίας στις 6 Μαϊου, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη 13 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας, στις 4 το απόγευμα μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, κατά των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό και κυρίως στην επικουρική ασφάλιση.

Στις 20 Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, θα προχωρήσει σε συλλαλητήριο και συγκεντρώσεις σε όλα τα τουριστικά μέρη της χώρας, χωρίς να αποκλείεται η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων εν μέσω της θερινής/ τουριστικής περιόδου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα