ΑΘΗΝΑ
21:15
|
09.05.2021
Ή Ουκρανία θα μπορούσε να εκλάβει ως πρόκληση από τη Ρωσία την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή του Ντονμπάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα μπορούσε να εκλάβει ως πρόκληση από τη Ρωσία την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή του Ντονμπάς, στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο υπουργός Αντριι Ταράν δήλωσε ότι οι καταγγελίες της Ρωσίας σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρωσόφωνων, θα μπορούσαν να είναι η αιτία, για την επανέναρξη της ένοπλης επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας.

«Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εντατικοποίηση της ένοπλης επιθετικότητας από τη Ρωσική Ομοσπονδία κατά της Ουκρανίας, είναι πιθανή, μόνο αν μία κατάλληλη πολιτική απόφαση ληφθεί στο υψηλότερο επίπεδο, στο Κρεμλίνο» ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΑΜ σε μία ανακοίνωσή του.

Μόσχα για Ντονμπάς: Απαιτείται πιο υπεύθυνη προσέγγιση από τις ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σχολίασε την ένταση στο Ντονμπάς, επικρίνωντας τη στάση των ΗΠΑ. «Μπορούμε μόνο να παροτρύνουμε την Ουάσινγκτον να ακολουθήσει μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, όχι να κλιμακώνει τις εντάσεις και, κατά προτεραιότητα, να διασφαλίσει μια πιο υπεύθυνη στάση σε θέματα που σχετίζονται με ορισμένες ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ των πρωτευουσών μας», δήλωσε ο Ριάμπκοφ, ενώ τόνισε, τέλος, πως η Μόσχα περιμένει από τις ΗΠΑ να λάβει μέτρα για την όξυνση των πνευμάτων από πλευράς Κιέβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

76 χρόνια μετά…

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ το ΥΠΕΞ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα