ΑΘΗΝΑ
06:40
|
22.05.2024
Συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ είχε στις 09.30 το πρωί της Κυριακής (11/04) στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επερχόμενη Άτυπη Πενταμερής για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Στο πρόγραμμα της κας Λουτ, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο, περιλαμβάνεται συνάντηση και με την τ/κ ηγεσία.

Ν. Αναστασιάδης: Ετοιμότητα να συμμετάσχω εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως της προετοιμασίας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως αυτά τυγχάνουν διευθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη, εκφράζοντας την ευχή την ίδια θετική βούληση να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα