ΑΘΗΝΑ
21:54
|
29.07.2021
Πότε αναμένεται το μονοδοσικό εμβόλιο στην Ελλάδα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο μίας δόσης της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson άρχισε σήμερα να παραδίδεται σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βέλγιο και η Γαλλία το έχουν ήδη προμηθευτεί, ενώ αύριο θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα και η Ισπανία σύμφωνα με πληροφορίες των “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς” (Financial Times). Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως στην Ελλάδα οι δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονται την Τετάρτη.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson στο Βέλγιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών. Θα παραληφθούν 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να αρχίσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, όμως τις καθυστέρησε εξαιτίας θεμάτων στην παραγωγή του εμβολίου. “Οι πρώτες δόσεις φεύγουν σήμερα από τις αποθήκες για τα κράτη μέλη”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Η Johnson & Johnson αρχίζει σήμερα να στέλνει το εμβόλιο στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα”, δήλωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε αυτό το μήνα ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν. “Μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν ήταν σαφές αν η υπόσχεση αυτή θα τηρούνταν. Ωστόσο 50 εκατομμύρια δόσεις είναι σίγουρες” για το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λίζε, επισημαίνοντας πως έλαβε αυτή την πληροφορία από την εταιρεία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συντονίζει τις συνομιλίες με τους κατασκευαστές εμβολίων.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε πως η εταιρεία άρχισε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει όσον αφορά τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να παραδώσει το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαψεύδεται η φωτιά στο ρωσικό προξενείο Κωνσταντινούπολης

Ξανά στο επίκεντρο σεξουαλικών σκανδάλων πρώην καρδινάλιος στις ΗΠΑ

Ανησυχία στον ΠΟΥ από την αύξηση κρουσμάτων σε Μέση Ανατολή και Ασία

Στο πλευρό του Τυνήσιου προέδρου το μεγαλύτερο μέρος του λαού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα