ΑΘΗΝΑ
21:21
|
20.09.2024
Αποστάσεις από την επίθεση στο πυρηνικό συγκρότημα του Νατάνζ παίρνουν οι ΗΠΑ τονίζοντας πως συνεχίζουν τις έμμεσες συνομιλίες με το Ιράν στη Βιέννη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αποποιούνται κάθε συμμετοχή στη δολιοφθορά που αποδίδεται στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες με στόχο τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Νατάνζ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, στο πλαίσιο αποψινής συνέντευξης Τύπου ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή στο σαμποτάζ, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή κοντά στο σύστημα προηγμένων συσκευών φυγοκέντρησης και άλλων τομέων του πυρηνικού σταθμού της Νατάνζ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται με κανέναν τρόπο”, δήλωσε η Ψάκι προσθέτοντας: “Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε σε εικασίες σχετικά με τα αίτια ή τις συνέπειες”.

Η ίδια πάντως τόνισε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις έμμεσες συνομιλίες με το Ιράν που ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα στην Βιέννη όπου βρίσκεται η έδρα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα