ΑΘΗΝΑ
16:57
|
19.04.2024
Στο επίκεντρο διαβουλεύσεων ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων τίθενται αύριο και μεθαύριο οι εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο εσπευσμένα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ντμίτρο Κουλέμπα όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτεμπεργκ και τα μέλη της επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνονται οι παραπάνω συναντήσεις σε μία περίοδο επικίνδυνα αυξημένης ένταση στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας-Ρωσίας, με φόντο τις προσπάθειες ΗΠΑ και ΕΕ να εκβιάσουν στην εξελίξεις περιοχή που θα εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα μεταβούν αύριο και οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Άμυνας, Λόιντ Όστιν. Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, θα συμμετέχουν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και θα έχουν διαβουλεύσεις με ομολόγους τους και ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους ως τις 15 Απριλίου.

Τι συζήτησαν Στόλτενμπεργκ και Μπλίνκεν

Νωρίτερα, σήμερα, ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα πριν από την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ επισημαίνεται πως οι Μπλίνκεν και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν την «άμεση ανάγκη η Ρωσία να σταματήσει την επιθετική στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και στην κατεχόμενη Κριμαία» καθώς και τις προοπτικές για την προώθηση ειρήνης στο Αφγανιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα