ΑΘΗΝΑ
11:36
|
11.06.2026
Ο υπουργός Eθνικής Άμυνας ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Eθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), Γιώργου Τσίπρα, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αντιθέτως υπάρχει σχέδιο για την επέκταση και την αναβάθμισή τους μέσω νέων παραγγελιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αυτό που θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ είναι η συμπαραγωγή με ξένη εταιρεία του εθνικού τυφεκίου, ενός φιλόδοξου προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε ένα με δύο χρόνια. Στην παρούσα φάση όπως δήλωσε ο υπουργός, οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία.

Αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ από τον Υμηττό στο Λαύριο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτή θα γίνει κανονικά, χωρίς να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη και Μαρινάκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι μπορεί να παραιτηθεί από την προεδρία για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Ο Καναδάς εισάγει νομοθεσία που απαγορεύει τα ΜΚΔ για παιδιά κάτω των 16 ετών

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα