ΑΘΗΝΑ
01:04
|
22.09.2024
Δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας τονίζοντας πως το μοριακό παραμένει το πιο αξιόπιστο τεστ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στιγμή που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα self tests ως το “νέο όπλο” κατά της πανδημίας και ετοιμάζεται να παραγγείλει νέες παρτίδες ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζει ότι το μοριακό τεστ παραμένει ο πιο αξιόπιστος δείκτης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.  

Μιλώντας στο Open TV, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι αυτή την περίοδο το αρνητικό self test “δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα και δεν παύει να είναι το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ το PCR το μοριακό”. Παράλληλα, υποστήριξε ότι με δεδομένο ότι η πανδημία είναι τόσο εκτεταμένη αυτή την περίοδο υπάρχει “40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα”.

“Το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό” πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και επανέλαβε ότι το αρνητικό self test, “δεν αθωώνει τους αρνητικούς”.

Πρόσθεσε ότι “το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές” κι εξήγησε: “Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self tests, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν”.

Πηγή: OPEN TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα