ΑΘΗΝΑ
19:52
|
26.04.2024
Η φερόμενη επίθεση φαίνεται πως είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακρύ ιρανο-ισραηλινό σήριαλ αντιπαράθεσης...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση “από ιρανικό πύραυλο ή ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος” υποστηρίζουν ισραηλινά ΜΜΕ πως δέχθηκε σήμερα το ιρανικό εμπορικό πλοίο Hyperion Ray ενώ έπλεε στον Κόλπο του Ομάν.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αποδίδουν την επίθεση στους Ιρανούς Φρούρους της Επανάστασης. Ωστόσο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Israel Hayom τονίζει πως την πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών αν και ήταν ενήμερο για τις αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης.

Ιδιοκτήτης του πλοίου είναι η εταιρία Ray Shipping Ltd. του 74χρονου Αμπραάμ Ουνγκάρ ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ισραήλ.

Πληροφορίες του ισραηλινού καναλιού Channel 12 ανέφεραν πως το σκάφος μετά την επίθεση οδηγήθηκε στο πλησιέστερο λιμάνι των Εμιράτων για έρευνα και αποκατάσταση ζημιών.

Ολμέρτ: Πριν 10-15 χρόνια “φυτεύτηκαν” τα εκρηκτικά στο Νατάνζ

Νωρίτερα, σήμερα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρώην πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ στην ιστοσελίδα Ynet news ότι η δολιοφθορά στο ιρανικό πυρηνικό συγκρότημα στη Νατάνζ προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο “πριν 10 ή 15 χρόνια”!

“Νομίζω πως οι επιχειρήσεις έγιναν παλιά” είπε ο Ολμέρτ, προσθέτοντας πως δεν προκλήθηκε η έκρηξη από κάποιον που μπήκε εκεί κρυφά στη μέση της νύχτας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα