ΑΘΗΝΑ
03:29
|
25.04.2024
Αφορμή έδωσε η παραβίαση κανονισμού για τον υποτιτλισμό διαφημίσεων από τα αγγλικά στα ρωσικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Πληροφοριών της Λευκορωσίας αποφάσισε τον τερματισμό της μετάδοσης σήματος του ευρωπαϊκού τηλεοπτικού δικτύου Euronews στη χώρα επιλέγοντας να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του.

Λευκορωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το υπουργείο Πληροφοριών επικαλέστηκε ως αφορμή το γεγονός πως το Euronews μεταδίδει διαφημιστικά μηνύματα στην αγγλική γλώσσα, χωρίς να τα μεταγλωττίζει ή να προβάλλει υποτίτλους στα ρωσικά ή στα λευκορωσικά, όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

Τη θέση του Euronews στους τηλεοπτικούς δέκτες των Λευκορώσων θα πάρει το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Παμπιέντα («Νίκη») που εξασφάλισε άδεια και θα μεταδίδει κυρίως φιλμ για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκπρόσωπος του Euronews εξέφρασε τη «λύπη» του δικτύου για την απόφαση της λευκορωσικής κυβέρνησης, για την οποία «δεν είχαμε ειδοποιηθεί», ούτε για «τους λόγους» που προβλήθηκαν για αυτή. «Ενημερωθήκαμε από τον Τύπο», πρόσθεσε.

Το δίκτυο, «προσηλωμένο στην ελευθερία του Τύπου, θα κάνει το παν ώστε το κοινό στη Λευκορωσία να μπορέσει να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση (…) στην αμερόληπτη δημοσιογραφία και στην ποιότητα που το χαρακτηρίζει», ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως στο μεταξύ «μπορεί να μας παρακολουθεί μέσω της ψηφιακής μας πλατφόρμας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα