ΑΘΗΝΑ
20:27
|
19.04.2024
Ο πρώην υπουργός σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας εν μέσω κορονοϊού, οδηγούν σε λιγότερους εισακτέους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εάν δεν πάρει πίσω τις αλλαγές στην Παιδεία η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς όσων υποστηρίζουν ότι σχεδιάζει σε συνθήκες εργαστηρίου (που δεν έχουν δηλαδή καμία σχέση με την πραγματική ζωή), ότι οι “άριστοι” που αποφασίζουν είναι άριστοι μόνο και μόνο επειδή πήραν άριστα τα πτυχία τους και ζουν στο “ελιτίστικο περιθώριο” της κοινωνίας», δηλώνει μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι συμφωνεί με το πνεύμα των αλλαγών εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτηρίζει «κανονική τρέλα» την εν λόγω αλλαγή από φέτος που η πανδημία σαρώνει τη χώρα.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας εν μέσω κορονοϊού, οδηγούν σε λιγότερους εισακτέους, «μεταβλητές και ψηλότερες βάσεις εισαγωγής, με λιγότερη διδασκαλία και περισσότερα κενά», καθώς «είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά».

Τέλος, ο Γ. Βουλγαράκης συνεχίζοντας την κριτική προς το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι «ότι εσφαλμένα δεν εφαρμόστηκαν δεκάδες, πραγματικά έξυπνες εναλλακτικές επιλογές, προκειμένου τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή τους με την άμεση διδασκαλία -όπως άλλωστε έγινε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με εναλλακτικά και μειωμένα ωράρια μαθημάτων, εναλλάξ διδασκαλία κλπ κλπ».

Να ξεκαθαρίζω εξ αρχής, ότι αναρτώ το κείμενο αυτό, ως πατέρας παιδιού που αποφοιτά φέτος από το Λύκειο και ετοιμάζεται…

Posted by Γιώργος Βουλγαράκης on Monday, April 12, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα