ΑΘΗΝΑ
20:35
|
09.05.2021
Προκλητική εκδήλωση φιλοναζιστικής οργάνωσης για την κατάληψη της Κρήτης από τους Ναζί με γενικό τίτλο «Kreta Memorial».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία αλλά και προβληματισμό προκαλεί η πρόθεση μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» να διοργανώσει εορταστική εκδήλωση τιμώντας, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε αφίσα που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, την «Επιχείρηση Ερμής» των ναζί, δηλαδή την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial» και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση «80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers».

Στην ανακοίνωση, οι θαυμαστές των Ναζί αναφέρουν: «Tους πεσόντες αδελφούς μας οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από την στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ’ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους». Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μεταξύ 17 και 23 Μαΐου και θα περιλαμβάνουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο. Μάλιστα στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν και μετάλλια με το «γερμανικό πουλί», ενώ η συμμετοχή στην εκδήλωση έχει κόστος 365 ευρώ ανά άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη άδεια για τέτοια εκδήλωση δεν υπάρχει ενώ ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει σχέση με την επίσημη Γερμανική κυβερνητική ή στρατιωτική αρχή. Η ταυτότητα της οργάνωσης – που χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που μοιάζουν με εκείνα του Γ΄ Ράιχ –  παραμένει άγνωστη οι προθέσεις της και οι στόχοι της, όπως επίσης και το εάν έχουν απευθυνθεί στις τοπικές αρχές των Χανίων και της Κρήτης για τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει περιηγήσεις σε ιστορικές τοποθεσίες της Μάχης της Κρήτης.

Όπως είναι όμως εύκολο να διαπιστωθεί από μια επίσκεψη στο σάιτ της φιλοναζιστικής οργάνωσης σε αυτήν συμμετέχουν και τρείς Έλληνες. Συγκεκριμένα, σο σάιτ της μπορεί κανείς να δει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ειδικό τύπο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας και διαγωνίζεται με επιτυχία και έπαθλα σε σχετικούς διαγωνισμούς, εν γνώσει των ανωτέρων του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (πληροφορίες και εικόνα από το policenet.gr).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δέον να σημειωθεί ότι στην καταγγελία για την προκλητική ενέργεια που παραπέμπει σε ναζιστική φιέστα στην Κρήτη αναφέρθηκε πρώτος ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, Αριστομένης Συγγελάκης.

Η εν λόγω οργάνωση φέρεται να διατηρεί μάλιστα δεσμούς με Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές, εγείροντας ερωτήματα για την επαφή της με νεοφασιστικές ομάδες της χώρας.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣΤο Σωματείο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών βραβεύθηκε για…

Posted by European Paratroopers – Hellas on Tuesday, February 18, 2020

"ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ"!Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!… ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ…

Posted by Aristomenis Syngelakis on Monday, April 12, 2021

Μη προσβάσιμη η ανάρτηση της επίσημης εκδήλωσης

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε  η ανάρτηση της συγκεκριμένης «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στην νέα σελίδα που βρίσκεται στη θέση της, η ανάρτηση είτε αφαιρέθηκε είτε απλώς «δεν είναι προσβάσιμη», γεγονός που δεν σημαίνει απαραίτητα και την ακύρωση της ναζιστικής φιέστας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

76 χρόνια μετά…

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ το ΥΠΕΞ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση που να μισεί και να φοβάται τόσο πολύ τις νέες και τους νέους της χώρας της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα