ΑΘΗΝΑ
20:25
|
24.04.2024
"Οι ΗΠΑ και όλος ο κόσμος κατάλαβαν πως απέτυχε η υπέρτατη πίεση σε βάρος του Ιράν" πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Το Ιράν εκτιμά την υποστήριξη της Μόσχας στην διαπραγματευτική διαδικασία για την πυρηνική συμφωνία και τον στόχο για τη διατήρηση και αναβίωσή της” τόνισε το απόγευμα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Τεχεράνη.

Ο Ιρανός ηγέτης τόνισε πως οι ΗΠΑ και όλος ο κόσμος κατάλαβαν πως “η υπέρτατη πίεση σε βάρος του Ιράν έχει αποτύχει και πως το μόνο που μπορεί να κάνει η Ουάσιγκτον είναι να επιστρέψει στην συμφωνία JCPOA για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα”.

Προηγήθηκε η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών με τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ με τον οποίο συζήτησαν τις διαβουλεύσεις στη Βιέννη και τις έμμεσες συνομιλίες Αμερικανών και Ιρανών για την επαναφορά των ΗΠΑ στη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο επόμενος γύρος των οποίων έχει προγραμματιστεί για αύριο, 14 Απριλίου στο Γκραν Οτέλ.

Ο Ζαρίφ μάλιστα απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον κάλεσε να διαλέξει ανάμεσα στο παράδειγμα του πρώην προέδρου Μπάρακ Ομπάμα υπό την προεδρία του οποίου επιτεύχθηκε η συμφωνία του 2015 ή το δρόμο της οικονομικής τρομοκρατίας του προκατόχου του,Ντόναλντ Τραμπ.

Image

Σε επακόλουθη συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ο Σεργκέι Λαβρόφ αποδοκίμασε την χτεσινή επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ έναντι του Ιράν εν μέσω των διαπραγματεύσεων τη Βιέννη, τονίζοντας: “Το να μην ξέρει το δεξί χέρι, τι κάνει το αριστερό, είναι απλά καταστροφή. Αν πρόκειται όμως για εσκεμμένη ενέργεια στη μέση διαπραγματεύσεων τότε δεν είναι πρόβλημα αλλά λάθος που είναι χειρότερο και από έγκλημα!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα