ΑΘΗΝΑ
02:29
|
14.05.2024
Λίγο δύσκολο να στερούσε η κυβέρνηση Μπάιντεν από το πολεμικό μονοπώλιο της Λόκχιντ Μάρτιν το εξοπλιστικό πακέτο των 23 δισ. δολαρίων...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πώληση μαχητικών F-35, προηγμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones), οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολλαρίων ενέκρινε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του Στέιτ Ντηπάρτμεντ μετέδωσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε το “πράσινο” φως για την προώθηση των πωλήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρότι εξετάζονται “κάποιες λεπτομέρειες σε διαβουλεύσεις με Εμιρατινούς αξιωματούχους”.

Η πώληση των F-35 είχε συμφωνηθεί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Εμιράτα επί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπό τον όρο ομαλοποίησης των σχέσεων των ΗΑΕ με το Ισραήλ.

Τα Εμιράτα επιδιώκουν την αγορά 50 F-35 (αξίας 10,4 δισ. δολαρίων), 18 τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου MQ-9B αξίας 2,97 δισ. δολαρίων και πυρομαχικά και όπλα συνολικής αξίας περίπου 10 δισ. δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Σε επικίνδυνες ράγες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πέθανε ξαφνικά ο Ελβετός Αντικαγκελάριος

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα