ΑΘΗΝΑ
08:14
|
19.04.2024
Ο Ρούντολφ Ανσόμπερ από το κόμμα των Πρασίνων δήλωσε ότι η διαχείριση της πανδημίας έχει εξαντλήσει τον οργανισμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Ανσόμπερ επικαλούμενος προβλήματα υγείας, τα οποία εμφάνισε εξαιτίας του όγκου εργασίας κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Κέγκλερ, δήλωσε ότι ο κ. Ανσόμπερ θα αντικατασταθεί από τον Βόλφγκανγκ Μικστάιν, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Βιέννης.

“Η χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών άλλαξε τελείως τις ζωές όλων μας. Άλλαξε τη ζωή μου και την πολιτική σταδιοδρομία μου”, δήλωσε ο Ρούντολφ Ανσόμπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες Τρίτη. Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας της Αυστρίας σημείωσε ότι η πανδημία ξέσπασε λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Η θητεία μου στο υπουργείο Υγείας μού φάνηκε σαν να διήρκησε “15 χρόνια και όχι 15 μήνες. Δουλεύω αδιάκοπα τους τελευταίες 14 μήνες”, πρόσθεσε και είπε: “Και φυσικά έχω εξαντληθεί”.

O 60χρονος Ρούντολφ Ανσόμπερ, που προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού του Σεμπάστιαν Κουρτς, διευκρίνισε ότι υποφέρει από υπέρταση και εξάντληση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και ότι τελεί υπό αστυνομική προστασία από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, ανακοίνωσαν μία παράταση του σκληρού λοκντάουν για τη Βιέννη, κατά δύο εβδομάδες, μέχρι τις 2 Μαΐου. Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 18 Απριλίου στα τρία από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της Αυστρίας (Βιέννη, Κάτω Αυστρία, Μπούργκελαντ).

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας είχε πολύωρες διαβουλεύσεις με υγειονομικούς και τοπικούς αξιωματούχους για τις αντιδράσεις που θα πρέπει να υπάρξουν στην ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας, οι οποίες δέχονται μεγάλο αριθμό ασθενών από την περιφέρεια. Σχεδόν 250 ασθενείς με νόσο Covid-19 χρειάζονται αυτή την στιγμή στη Βιέννη εντατική θεραπεία, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ, ενώ, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Υγείας Πέτερ Χάκερ, η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη στους κανονικούς θαλάμους και πρόκειται για “εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση”.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων με εμπειρογνώμονες, τους κυβερνήτες των κρατιδίων και την αντιπολίτευση, για την εξέταση της κατάστασης της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα