ΑΘΗΝΑ
17:53
|
24.04.2024
Η σύλληψή της έγινε τρεις μέρες μετά τη νέα αποτρόπαια δολοφονία Αφροαμερικανού στην πόλη που έζησε το φόνο του Φλόιντ πριν ένα χρόνο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κιμ Πότερ, η αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την περασμένη Κυριακή τον 20χρονο Αφροαμερικανό Ντόντε Ράιτ στο Μπρούκλιν Σέντερ της Μινεάπολης, επειδή μπέρδεψε το όπλο με το τέιζερ, συνελήφθη απόψε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Daunte Wright shooting: Officer 'mistook gun for Taser' - BBC News

Την είδηση επιβεβαίωσε το Γραφείο Εγκληματικών Υποθέσεων της Μινεσότας που επιβλέπει την έρευνα.

“Η Κιμ Πότερ τέθηκε υπό κράτηση γύρω στις 11.30” τοπική ώρα και θα μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Χένεπιν, ενόψει της δίωξής της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αργότερα, εντός της ημέρας, διευκρινίζεται σε δελτίο τύπου.

Η 48χρονη αστυνομικός άνοιξε πυρ την Κυριακή στο Μπρούκλιν Σέντερ εναντίον του Ντόντε Ράιτ, ενός 20χρονου Αφροαμερικανού. Υποστήριξε στη συνέχεια ότι μπέρδεψε το υπηρεσιακό όπλο της με το τέιζερ.

Το νέο θύμα αστυνομικής βίας στην ίδια πόλη, που πριν 11 μήνες δολοφονήθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ με κεφαλοκλείδωμα του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισοδιακές διαδηλώσεις.

Οι διαδηλώσεις αγανάκτησης για το θάνατο του νεαρού διαρκούν ήδη τρεις νύχτες και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες συλληφθέντες και τραυματίες και την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στην πολιτεία της Μινεσότας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα