ΑΘΗΝΑ
17:25
|
19.04.2024
Ο Εμίρης του Ντουμπάι, Σείχης Μοχάμεντ "δεν ξέρει τι έχει" στο Ηνωμένο Βασίλειο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα “σκήπτρα” της μεγαλύτερης ακίνητης περιουσίας στη Βρετανία διατηρεί (μετά τη βρετανική βασιλική οικογένεια) ο Εμίρης του Ντουμπάι, Σείχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, που είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Σημερινό εκτενές ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν, αναφέρει ότι ο Εμιρατινός Σείχης έχει στην κατοχή του πάνω από 40.000 εκτάρια γης στα οποία συμπεριλαμβάνονται τεράστιες επαύλεις, στάβλοι και ιπποτροφεία αλόγων που συμμετέχουν σε ιπποδρομίες, πολυτελή διαμερίσματα, απέραντοι αγροί και λιβάδια στα Υψίπεδα της Σκωτίας.

Στην έρευνα συντακτών της εφημερίδας που έγινε με τη βοήθεια της ΜΚΟ “Διεθνής Διαφάνεια” επισημαίνεται πως η περιουσία δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη καθώς το ακριβές μέγεθος ακίνητης περιουσίας που είναι υπό την κατοχή του Εμιρατινού εμίρη δεν είναι φανερό επειδή ένα μεγάλο μέρος (για λόγους φορολογίας) είναι δηλωμένο σαν περιουσία εταιριών σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους.

Ωστόσο ακόμη και έτσι, η ακίνητη περιουσία άνω των 40.000 εκταρίων αρκεί για να εκτιμήσει κανείς το μέγεθος της ισχύος και της επιρροής που μπορεί να ασκεί στη Βρετανία.

Αυτό εξηγεί και τις προσκλήσεις που δέχεται συχνά από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ Β’ του “Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων Βασιλείων της Κοινοπολιτείας των Εθνών “.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Πετρέλαιο: Άλμα στα 90 δολάρια μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα