ΑΘΗΝΑ
11:35
|
14.08.2022
Συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ και πορεία στα υπουργείο Εργασίας και Υγείας – “Κλειστός Πολιτισμός Κλειστά μυαλά”, ένα από τα συνθήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας εδώ και 13 μήνες. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ θ’ ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας και από εκεί στο Υπουργείο Εργασίας.

“Είμαστε εδώ ακόμη μια φορά για να διαμαρτυρηθούμε, γιατί αγωνιούμε τι θα γίνει με το επάγγελμά μας και τους καλλιτέχνες γενικά. Θ’ ανοίξουν τα θέατρα; Πώς θα ανοίξουν τα θέατρα; Πόσοι θα δουλέψουν εάν ανοίξουν τα θέατρα και με ποιες προϋποθέσεις;”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. “Αυτό που ζητάμε είναι να μας διευκρινίσουν το συντομότερο δυνατόν τι ακριβώς θα συμβεί με το επάγγελμά μας και εάν θα ανοίξουν, θα πρέπει οι υπόλοιποι που θα είναι άνεργοι να δούμε πώς θα επιδοτηθούν για ένα διάστημα ακόμα. Γιατί το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο”, πρόσθεσε.

“Το μέγεθος της καταστροφής στον κλάδο του Πολιτισμού αποτυπώνει το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίζοντας την μείωση του κύκλου εργασιών για το 2020 στο αστρονομικό ποσοστό του 88,2%” επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Τονίζει επίσης πως “Παντού στην Ευρώπη συζητείται το άνοιγμα του Πολιτισμού και γίνονται μελέτες για την διασπορά του ιού, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι από τις ασφαλέστερες κοινωνικές δραστηριότητες. Η κυβέρνηση παραβλέπει το γεγονός ότι το άνοιγμα του Πολιτισμού δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, προϋποθέτει προετοιμασία, σχέδιο και χρόνο. Αν αυτό το σχέδιο δεν καταρτιστεί τώρα, η θερινή σεζόν θα είναι άλλη μία χαμένη σεζόν και θα φέρει τον κλάδο στο χείλος της οριστικής καταστροφής”.

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Απριλίου Δεκατρείς μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του…

Posted by ΠΟΘΑ on Monday, April 12, 2021

Μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό ζητούν την “άμεση ανακοίνωση ημερομηνίας επανέναρξης, ώστε να γίνει ο απαραίτητος, τουλάχιστον δίμηνος, προγραμματισμός”, τη “διατήρηση της στήριξης στον κλάδο για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις της κρίσης και εφαρμόζονται υγειονομικά πρωτόκολλα μειωμένης χωρητικότητας», την «δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους χώρους Πολιτισμού, όπως επίσης και για τις καλλιτεχνικές σχολές (δραματικές, χορού, ωδεία)”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο

Έκθετη η Ελλάδα για το δράμα των αβοήθητων, εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο

Πυροβολισμοί και μια σύλληψη στο αεροδρόμιο της Καμπέρας

Βίαιη καταστολή διαδήλωσης των Extinction Rebellion στο Αμβούργο  

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα