ΑΘΗΝΑ
13:16
|
25.04.2024
Κλειστή η οδός Πανεπιστημίου – “Με ματ και βία δε γίνεται παιδεία”, ένα από τα συνθήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, την Καβάλα, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις καθώς σήμερα Πέμπτη  κορυφώνονται οι διαδηλώσεις στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Παιδεία.

Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή αυτή την ώρα, με τους συγκεντρωμένους – κυρίως φοιτητές – να φωνάζουν συνθήματα όπως: “Με ματ και βία δε γίνεται παιδεία” και “Η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά”. Στο πλευρό των μαθητών, φοιτητών και η ΟΛΜΕ που κήρυξε σήμερα δίωρη στάση εργασίας.

Τα αιτήματα των φοιτητών είναι να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ και να ανοίξουν άμεσα οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών. 

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:  Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!

Όλοι στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις! Στην Αθήνα η ΟΛΜΕ καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1.00μμ. Κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις!

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανακοίνωσε: Ζητούμε ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης! Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία! Όχι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης 

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Στην Αθήνα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30 και πορεία προς τη Βουλή

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, Προπύλαια ώρα 1μ.μ.

Επίσης, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας τη Δευτέρα 19/4 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα