ΑΘΗΝΑ
16:25
|
26.04.2024
Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης σε συγκεντρωμένους έξω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτογραφίες, Αθήνα: Κωνσταντίνος Ζήλος

Δυναμικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από πλήθος διαδηλωτών που ζητούν πανεπιστήμια ανοιχτά για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, κλειστά για την αστυνομία. Σε χρήση χημικών προχώρησαν αστυνομικοί έξω από την ΑΣΟΕΕ αλλά και Θεσσαλονίκη λόγω επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ

Ξύλο και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας της πορείας χιλιάδων φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στα ΑΕΙ.

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης σε συγκεντρωμένους έξω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή. Η ΕΡΤ μετέδωσε πως νεαροί έχουν εγκλωβιστεί από αστυνομικές δυνάμεις εντός του ΑΠΘ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πάλι, νεαροί φέρεται να πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Επίσης, τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι υπάρχουν και δύο καμένα αυτοκίνητα.

Δυναμικό παρών σε Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας

«Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία» και «Ν.Δ. και Κεραμέως ακούστε το καλά αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» τα συνθήματα των διαδηλωτών στην Αθήνα, που έφτασαν με την καθιερωμένη πλέον πορεία στη Βουλή, όπου άναψαν καπνογόνα, και επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Εκτός από πολλούς φοιτητικούς συλλόγους, τo «παρών» έδωσαν πολλές ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), το Συντονιστικό αδιόριστων αναπληρωτών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας, από την Κρήτη μέχρι την Πάτρα, τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, την Κομμοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και αλλού. 

Οι σημερινές κινητοποιήσεις έρχονται εν μέσω των εντεινόμενων διαμαρτυριών με τις φοιτητικές καταλήψεις σε ΕΜΠ και ΑΠΘ να έχουν πλαισιωθεί πλέον και από μαθητικές καταλήψεις. Προχθές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αριστοτέλειο, μέλη φοιτητικών συλλόγων του Ιδρύματος κάλεσαν σε κοινό μέτωπο φοιτητών, εκπαιδευτικών και όλης της κοινωνίας ενάντια στην εφαρμογή του νέο νόμου.  αντισταθούν στην εφαρμογή όσων προβλέπει ο νέος νόμος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα