ΑΘΗΝΑ
02:48
|
25.04.2024
Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η ανησυχία λόγω πανδημίας έχουν προκαλέσει αύξηση στον αριθμό των Δανών που ζητούν ψυχολογική βοήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η ανησυχία λόγω της πανδημία του ιού Covid-19 έχουν προκαλέσει αύξηση στον αριθμό των Δανών που ζητούν την βοήθεια ψυχολόγων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα άγχους και την κατάθλιψη που εμφάνισαν στη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη Σκανδιναβία, της Tryg.

Η Δανία συνήθως βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ένα γενναιόδωρο σύστημα πρόνοιας, αλλά επιβαρύνεται με έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στον κόσμο.

Αλλά οι παρατεταμένες περίοδοι του λόκνταουν και η απομόνωση στη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται ότι πως είχαν συνέπειες στην ψυχική υγεία των πολιτών. «Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να επιβαρύνει σοβαρά την ψυχική υγεία των Δανών», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Tryg Μόρτεν Ούμπε μετά τη δημοσιοποίηση από την εταιρεία των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο.

Η Tryg ανέφερε ότι αυξήθηκε ο αριθμός αιτημάτων για αποζημιώσεις που αφορούν ζητήματα ψυχικής υγείας κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι μια ανησυχητική τάση που παρατηρείται από τον περασμένο χρόνο. Συγκεκριμένα, τα αιτήματα για αποζημίωση λόγω άγχους αυξήθηκαν κατά 20% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και εκείνα για λόγους κατάθλιψης κατά σχεδόν 15% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Από την άλλη, το αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα και καθώς ο καιρός βελτιώνεται οι Δανοί προσβλέπουν στην επάνοδό τους στην κοινωνική τους ζωή σύντομα. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, χάρη στη βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση της Covid-19 στη Δανία η χώρα θα επιταχύνει το άνοιγμά των δραστηριοτήτων ήδη από τις 21 Απριλίου. 

Ήδη από την Τετάρτη αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται, φτάνοντας τους 10 σε εσωτερικό χώρο και σε 50 σε εξωτερικό χώρο. Οι περιορισμοί αναμένεται να αρθούν εντελώς από τις 11 Ιουνίου για τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, οπότε στους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται έως και 100 άτομα. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα