ΑΘΗΝΑ
21:08
|
29.07.2021
Η Γαλλία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο σχεδόν 100% των τροφίμων οίκων ευγηρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία έχει χορηγήσει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο σχεδόν 100% των τροφίμων οίκων ευγηρίας και τα τρία τέταρτα έχουν λάβει δύο δόσεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εμβολιαστικό κέντρο στη νότια Γαλλία, ο Βεράν είπε, επίσης, σε δημοσιογράφους ότι πάνω από τα δύο τρίτα όλου του υγειονομικού προσωπικού και το 80% του υγειονομικού προσωπικού άνω των 50 ετών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. 

Λιγότεροι από 50 θάνατοι σε οίκους ευγηρίας

Το γεγονός ότι η Γαλλία επικεντρώθηκε στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας οδήγησε σε μεγάλη μείωση των θανάτων. Κατά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμών, στα τέλη Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου, η Γαλλία κατέγραφε περίπου 700 θανάτους την εβδομάδα στα γηροκομεία, με τους θανάτους αυτούς να αντιστοιχούν σε σχεδόν 30% όλων των εβδομαδιαίων θανάτων σε εθνικό επίπεδο.

Έως τις αρχές Μαρτίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε περίπου 300, έως τα τέλη Μαρτίου σε 80 και την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία ανακοίνωσε λιγότερους από 50 θανάτους σε οίκους ευγηρίας.

Ο Ολιβιέ Βεράν σημείωσε επίσης ότι με περίπου 35.000 νέα κρούσματα Covid-19 την ημέρα στη Γαλλία, είναι πολύ νωρίς να σκεφτεί κανείς τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ επανέλαβε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την άρση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγές: SwissInfo.ch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το παρασκήνιο πίσω από την αποπομπή του Τυνήσιου πρωθυπουργού

“Στρατηγική” συνεργασία με το Κουβέιτ και “αιχμές” Μπλίνκεν κατά του Ιράν

Ανησυχία στον ΠΟΥ από την αύξηση κρουσμάτων σε Μέση Ανατολή και Ασία

Στο πλευρό του Τυνήσιου προέδρου το μεγαλύτερο μέρος του λαού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα