ΑΘΗΝΑ
08:46
|
04.10.2023
Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ του Άρμιν Λάσετ ως κοινού υποψηφίου καγκελάριου CDU/CSU.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) και μέλος του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ του Άρμιν Λάσετ ως κοινού υποψηφίου καγκελάριου Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών στις προσεχείς εθνικές εκλογές και επικρίνει τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ για τη στάση του στο επίμαχο θέμα.

Όπως δήλωσε ο κ. Σόιμπλε οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να είναι το κριτήριο για την ανάδειξη της ηγεσία του συνασπισμού των δύο κομμάτων της Δεξιάς. «Είμαι υπέρ του κυρίου Λάσετ. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο για το ποιος θα είναι ο (κοινός) υποψήφιος για την καγκελαρία Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών», δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην συνεχισθεί η περαιτέρω εξασθένιση του CDU. «Δύσκολα μπορούσε να κερδίσουμε τις εκλογές χωρίς ένα ισχυρό, ζωντανό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Χρειαζόμαστε την ενότητα του CDU και του CSU», τόνισε.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον Ζέντερ για την κριτική την οποία άσκησε στην απόφαση των κορυφαίων οργάνων του CDU να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Άρμιν Λάσετ. «Αυτό δεν αντέχεται », τόνισε.

Την περασμένη Δευτέρα, μετά τη σχετική σύσταση των οργάνων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υπέρ του Λάσετ, ο Ζέντερ δήωσε ότι δεν αντικατοπτρίζει ολόκληρο το εύρος του κόμματος και ήταν τελικά μια απόφαση η οποία ελήφθη στα παρασκήνια.

Ο Σόιμπλε απέρριψε και πάλι μια ψηφοφορία στην (κοινή) κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για το επίμαχο θέμα. «Δεν είναι της αρμοδιότητάς της να αποφασίσει ποιος θα μπορούσε να γίνει καγκελάριος μετά τις εκλογές», είπε στο SWR.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάρκους Ζέντερ παραμένει το φαβορί για την υποψηφιότητα του δεξιού συνασπισμού στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πηγές: SWR

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη-Εκδήλωση: 50 Χρόνια Μετά: Ελλάδα-Χιλή, Κοινές Μνήμες

Στη Γαλλία ο Νίκος Δένδιας για την φρεγάτα Κίμων

Εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα από…. καρδιάς

Αποπέμφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα