ΑΘΗΝΑ
05:54
|
20.05.2024
Οκτώ νεκροί και πολλοί τραυματίες. μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της FedEx κοντά στο αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε αποθήκη της εταιρείας μεταφορών FedEx.

Οκτώ άτομα δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται, με έναν από αυτούς να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα αμερικανικά μέσα, ο δράστης είναι νεκρός καθώς φέρεται να αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.

Η αστυνομία της Ινδιανάπολης είπε επίσης ότι ο δράστης δεν απειλεί πλέον την κοινότητα.

Ο παρακείμενος αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας I-70 έκλεισε για λίγο και προς τις δύο κατευθύνσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. “Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε εναλλακτικές διαδρομές”, ανακοίνωσε ο αξιωματικός της πολιτειακής αστυνομίας John Perrine. 

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μίλησε σε τοπικά μέσα, σημείωσε πως η ανιψιά του πυροβολήθηκε στο χέρι ενώ βρισκόταν σε ένα πρατήριο καυσίμων έξω από τις εγκαταστάσεις της FedEx.

“Είδα έναν άνθρωπο στο έδαφος” σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενος της εταιρείας, ο οποίος έκανε διάλειμμα την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν.

Στις εγκαταστάσεις της FedEx στην Ινδιανάπολη, απασχολούνται πάνω από 4.500 εργαζόμενοι σύμφωνα με το Indianapolis Star.

Η αξιωματικός Genae Cook ζήτησε από τους συγγενείς που δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με μέλη της οικογένειας που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της FedEx, να συγκεντρωθούν στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express περίπου ένα μίλι από την αποθήκη, προσθέτοντας ότι εκπρόσωποι του αστυνομικού τμήματος θα ήταν εκεί για να τους βοηθήσουν.

Στις 2:45 π.μ. την Παρασκευή, το κλίμα ήταν βαρύ στο ξενοδοχείο, όπου περίπου 110 άτομα περίμεναν να ενημερωθούν για τους δικούς τους. Δεν επιτρέπεται στους υπαλλήλους της FedEx να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στην αποθήκη της εταιρείας, επομένως όσοι συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο δεν είχαν επικοινωνήσει καθόλου με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πηγή: ΝΥΤ, RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα