ΑΘΗΝΑ
20:29
|
29.06.2026
Μια ομάδα μαχητών επιτέθηκε σε δύο πετρελαιοπηγές βορειοδυτικά του Κιρκούκ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά από μια έκρηξη στη Βαγδάτη που σκότωσε τουλάχιστον έναν άμαχο και τραυματίστηκε δώδεκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρομοκρατική ομάδα Νταές ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.

Μια ομάδα μαχητών επιτέθηκε σε δύο πετρελαιοπηγές βορειοδυτικά του Κιρκούκ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ το Σάββατο, δήλωσε το υπουργείο πετρελαίου. Η επίθεση στο κοίτασμα Μπάι Χασάν “δεν προκάλεσε πυρκαγιά ή ζημιά, δεν επηρέασε την παραγωγή ούτε σταμάτησε την άντληση πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή”, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το υπουργείο είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά στην επίθεση αλλά δεν διευκρίνισαν λεπτομέρειες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν μέχρι στιγμής.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ

UNICEF: Πάνω από 260 Παλαιστίνια παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα