ΑΘΗΝΑ
02:00
|
03.08.2021
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Κυριακή, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «απολύτως αναληθείς».

«Οποιαδήποτε υπόδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν πίσω ή συμμετείχε σε απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκο είναι απολύτως αναληθής» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ανέφερε, ωστόσο, ότι είχε γνώση αναφορών για έναν Αμερικανό πολίτη διπλή υπηκοότητας που κρατείται στο Μινσκ και δήλωσε έτοιμο να παρέχει όλες τις κατάλληλες προξενικές υπηρεσίες.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προτρέπει πάντα τις ξένες κυβερνήσεις να ακολουθούν προξενικές διαδικασίες κοινοποίησης και πρόσβασης σε διπλούς υπηκόους των ΗΠΑ ως ζήτημα ευγένειας και αμοιβαιότητας, ακόμη και αν σε μια δεδομένη περίπτωση μια συγκεκριμένη χώρα ενδέχεται να μην έχει νομική υποχρέωση βάσει της Σύμβασης της Βιέννης, επειδή το άτομο είναι υπήκοος αυτής της χώρας καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρει η δήλωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: «Fake news» οι κατηγορίες για τα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη

Α. Μπλίνκεν: ΗΠΑ και σύμμαχοι θα δώσουμε μια «συλλογική απάντηση» για την επίθεση στο Mercer Street

Γερμανία: «Ναι» σε εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών και σε αναμνηστική δόση για ηλικιωμένους και ευπαθείς

Αφγανιστάν: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και Βρετανίας κατηγορούν τους Ταλιμπάν για τη «σφαγή» δεκάδων αμάχων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα