ΑΘΗΝΑ
23:37
|
24.04.2024
Τουλάχιστον άστοχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον άστοχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά χαρακτήρισε πρόβλημα της Γαλλίας την απειλή από τουρκικό πολεμικό σε γαλλικό ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Ισχύει ότι η τουρκική φρεγάτα “απείλησε” γαλλικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης; Έχει κληθεί ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα για εξηγήσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ; Αναμένετε πως η Άγκυρα, από εδώ και πέρα, θα ανεβάσει εκ νέου τους τόνους;» ρώτησε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος με την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντά:

Η σχετική ερώτηση στο 15:23

«Δεν αναμένω κάτι. Έχουμε πει επανειλημμένως, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Εξηγήσεις για τη δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος. «Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκική φρεγάτα εντός της ελληνικής ΑΟΖ “αφορά τη γαλλική πλευρά”! Συμφωνεί το ΥΠΕΞ ή πρόκειται να ασκήσει αυστηρό διάβημα στην Τουρκία;» σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα