ΑΘΗΝΑ
12:26
|
23.06.2024
Την ψηφιακή εκδοχή της στερλίνας μελετά το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών για να προλάβει εξελίξεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή για την πιθανή δημιουργία ενός Britcoin” (βρετανικού κρυπτονομίσματος) έδωσε σήμερα στην Τράπεζα της Αγγλίας ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ,  σε μία προσπάθεια να προλάβει τη δημιουργία τετελεσμένων από κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin, τα οποία ήδη προωθούν οι Κεντρικές Τράπεζες ανταγωνιστικών χωρών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας υποστήριξε ότι μία ψηφιακή εκδοχή της βρετανικής  λίρας θα επέτρεπε στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να διατηρούν λογαριασμούς άμεσα με την Τράπεζα της Αγγλίας και να παραμερίσουν σημερινούς μεσολαβητές σε ό,τι αφορά την καταβολή πληρωμών, παρακάμπτοντας το συγκεκριμένο ρόλο των δανειστών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

“Ξεκινάμε μία νέα ομάδα εργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Αγγλίας για να συντονίσουμε τις διερευνητικές εργασίες για το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας” ανακοίνωσε ο Ρίσι Σουνάκ σε τηλεδιάσκεψη με παράγοντες χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Η Βρετανία δεν είναι η πρώτη αλλά η τελευταία (ως σήμερα) χώρα που στρέφεται στο σχεδιασμό δικού της κρυπτονομίσματος που θα διακινείται από την Τράπεζα της Αγγλίας. Πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα είναι η Κίνα που προωθεί το κρυπτονόμισμα CBDC.Την περασμένη βδομάδα, μάλιστα, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε πως μελετά ανάλογη ηλεκτρονική εκδοχή του ευρώ  αν και παραδέχθηκε πως το πλάνο αυτό βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Εβδομαδιαία μείωση για τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου

Fitch: Σε κίνδυνο νέα ενεργειακά έργα, εάν επιτόκια και πληθωρισμός παραμείνουν υψηλά

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα