ΑΘΗΝΑ
07:45
|
12.05.2024
Ο ταξίαρχος Φαλαχζαντέχ είχε υπηρετήσει στη Συρία και είχε διατελέσει κυβερνήτης της επαρχίας Γιαζντ ως το 2013.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Φαλαχζαντέχ, ως πρότινος αναπληρωτής συντονιστής των ειδικών δυνάμεων “Αλ Κουντς” των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, αναλαμβάνει από σήμερα το ρόλο του υποδιοικητή μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο του 65χρονου προκατόχου του, στρατηγού Μοχάμαντ Χετζαζί.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ως αιτία θανάτου του στρατηγού Χετζαζί η καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, σήμερα εκπρόσωπος των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης ανακοίνωσε πως η αιτία θανάτου του Χετζαζί ήταν επιπλοκή από προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από την επαφή με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 1980.

Iran's new al-Quds Force deputy has experience repressing protests, helping  proxies | Ali Alfoneh | AW

Ο νέος υπαρχηγός των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης ήταν στενός βοηθός του δολοφονηθέντος (από τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020) Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και ένας από τους Ιρανούς ανώτατους αξιωματούχους που συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Προηγουμένως ο Φαλαζαντέχ είχε διατελέσει κυβερνήτης της επαρχίας Γιαζντ από το 2007 ως το 2013.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα