ΑΘΗΝΑ
16:45
|
24.04.2024
Ο Σπύρος Γιατράς νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα σε νοσοκομεία της Αθήνας μετά από μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξέπνευσε σήμερα μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών ο γνωστός στιχουργός και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού τραγουδιού, Σπύρος Γιατράς.

Ο Γιατράς αρχικά νοσηλεύτηκε για επέμβαση ρουτίνας, μετά εκδηλώθηκαν μετεγχειρητικές επιπλοκές και προβλήματα υγείας που οδήγησαν στο μοιραίο.

Ο Σπύρος Γιατράς είχε γεννηθεί στην Αθήνα αλλά λίγο καιρό μετά η οικογένειά του μετανάστευσε για πολλά χρόνια στην Νότιο Αφρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 27 χρονών με πτυχίο διπλωματούχου οπτικού, ωστόσο σύντομα τον κέρδισε η στιχουργική.

Τραγούδια του ερμήνευσαν μεταξύ άλλων γνωστοί λαϊκοί τραγουδιστές όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Στράτος Διονυσίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντύπας κ.α. 

Δικές του δημιουργίες είναι οι στίχοι γνωστών τραγουδιών, όπως: Αν Δεν Είχα Και Σένανε» (Γιάννης Πάριος), «Της Γυναίκας Η Καρδιά», «Νομίζεις», «Καλύτερα Μαζί Σου Και Τρελός», «Μας Υποχρέωσες» (Στράτος Διονυσίου), «Όλα Τα ‘Δωσα Σε Σένα» (Δημήτρης Κοντολάζος), «Τηλέφωνο» (Θέμης Αδαμαντίδης), «Επειγόντως» (Δούκισσα), «Ένα Σου Σημάδι Μόνο» (Αντύπας), «Λέγε Ό,τι Θες», «Άλλοθι», «Δεν Πάω Πουθενά» (Βασίλης Καρράς), «Όλα Σ’ Αγαπάνε» (Αντύπας), «Ο Αετός», «Μήπως Είμαι Τρελός» (Νότης Σφακιανάκης), «Ένας Θεός» (Πλούταρχος), «Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης» (Νίκος Μακρόπουλος).

Το θάνατό του ανήγγειλε με ανάρτηση στο Facebook ο συνάδελφός του,Ηλίας Φιλίππου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κλειστός την Παρασκευή, 26/4 ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα