ΑΘΗΝΑ
18:47
|
19.05.2024
Συμβιβασμός για τον αριθμό των πιστών στους ναούς και την περιφορά του επιταφίου φαίνεται πως επιτεύχθηκε στην έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ενδιάμεση συμβιβαστική λύση φαίνεται πως κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντησή τους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας».

21-04-19_0002__DPD0025

Σε επόμενες δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει πως υπήρξε «σύμπνοια» με τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση. Πρόσθεσε πως  η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει γύρω από τους ναούς.

Επιπλέον, εμμέσως «προανήγγειλε» πως εκτός εξαιρετικού απροόπτου δύσκολα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Σε επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση σε σχέση με τη λειτουργία των ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα είχε προταθεί να είναι 100 άτομα ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών και να ισχύσει η αναλογία ένας πιστός ανά 15τμ σε εσωτερικούς χώρους. Είχε επίσης προταθεί η αλλαγή του ωραρίου των μετακινήσεων που μέχρι τώρα είναι 9 το βράδυ ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή πιστών στις ακολουθίες της Μεγάλης Πέμπτης, της Μεγάλης Παρασκευής και της Ανάστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα