ΑΘΗΝΑ
20:31
|
01.05.2024
Η τουρκική εφημερίδα αντιδρά έντονα στη φωτογραφία που ανάρτησε ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηρίζοντας την πόζα..."σκανδαλώδη"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη ενόχληση της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Μιλιέτ προκαλεί η σημερινή ανάρτηση φωτογραφίας του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ από τη διακλαδική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 21” στην Ανδραβίδα.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για…”σκανδαλώδη πόζα” και λεζάντα επειδή ο Πάιατ εμφανίζεται στο πιλοτήριο ενός F-16 να κάνει δήλωση για την… “μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας” και την “συγκλονιστική θέᔨτης χώρας σε μία προσπάθεια να “χρυσώσει” το χάπι των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου…

Στο πλαίσιο της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» ο Πάιατ πέταξε με ένα από τα αμερικανικά μαχητικά F-16, με τα οποία οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην άσκηση, γράφοντας στη σχετική ανάρτηση: «Ευχαριστώ τη Διοίκηση των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής που μου έδειξε τη συγκλονιστική θέα της Ελλάδας από το πιλοτήριο ενός F-16».

Στη συνέχεια η τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει εκτενέστατο φωτορεπορτάζ από την διακλαδική άσκηση που ολοκληρώνεται την Παρασκευή επισημαίνοντας παράλληλα πρόσφατα ελληνο-αμερικανικά γυμνάσια, την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ (USS Eisenhower) στη βάση της Σούδας στην Κρήτη εκτιμώντας πως είχε στόχο…”να εκφοβήσει την Τουρκία”.

Παρουσίαζει στη συνέχεια πληροφορίες για πιθανές αγορές όπλων, μαχητικών, φρεγατών από ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ κ.α. αλλά και τη στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ έπειτα και από την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα.

Η άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 21”

Η άσκηση “Ηνίοχος 21”, η οποία ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου, λαμβάνει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών -από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο και από τη Θράκη έως την Κρήτη- με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

ΗΝΙΟΧΟΣ 2021: Αυτό είναι το πρόγραμμα της άσκησης #INIOHOS2021

H Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει στην άσκηση με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα. 

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων. 

Ο Στρατός Ξηράς συμμετέχει με τμήματα Κ/Β Hawk, μηχανοκίνητα τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D.

Ποιες χώρες συμμετέχουν στην άσκηση

Στην άσκηση συμμετέχουν, επίσης, η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139.  Ενώ θέση παρατηρητή έχουν η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»: Μήνυμα αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση – Δείτε  εντυπωσιακές εικόνες - Newsbomb - Ειδησεις - News
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα