ΑΘΗΝΑ
22:06
|
19.04.2024
Επίκειται διάγγελμα του πρωθυπουργού ως την Παρασκευή για τον "οδικό χάρτη" εξόδου από το λοκντάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάγγελμα για την συνέχιση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό και κατά τη διάρκεια του Πάσχα αλλά και έναν οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην “κανονικότητα” αναμένεται να κάνει πιθανώς ως την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα σήμερα εκτίμησε ως πιθανή την επιστροφή στην κανονικότητα κατά τα μέσα Μαϊου στη διάρκεια συμμετοχής του σε σεμινάριο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που εντάσσεται στις δραστηριότητες της λεγόμενης “Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus” του κυβερνώντος κόμματος με θέμα: “Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις”.

Στη διάρκεια ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι είναι πλέον θέμα χρόνου το ξεπέρασμα της υγειονομικής κρίσης μεταξύ άλλων και λόγω της σταδιακής αύξησης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως αυτοί θα αυξηθούν σημαντικά μέχρι τον Ιούνιο ενώ επικαλέστηκε τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την ευρύτερη χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού covid-19.

“Είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος” είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε δε ως ορόσημο τα μέσα Μαϊου οπότε προγραμματίζεται να αρχίσει η εισροή ξένων τουριστών προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι τότε θα ανοίξει ο τουρισμός “σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test”.

Από ποιες χώρες ήρθαν οι περισσότεροι τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα