ΑΘΗΝΑ
16:05
|
04.12.2023
Στρίβειν δια του… κορονοϊού για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος υποστηρίζει ότι αναρρώνει από το εμβόλιο κατά του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρίβειν δια του… κορονοϊού για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος υποστηρίζει ότι αναρρώνει από το εμβόλιο κατά του ιού και δεν μπορεί να καταθέσει στην προανακριτική την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν η Εφημερίδα των Συντακτών και η ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, ο εργολάβος, απέστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει κώλυμα να βρεθεί αύριο ενώπιον της επιτροπής, επικαλούμενος κόπωση και πόνους που προέκυψαν από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ζητά, μάλιστα, μετάθεση της κατάθεσής του, γεγονός που φαίνεται να προκάλεσε σημαντικούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, ο Θάνος Πλεύρης, έκανε αίτημα για να καταθέσει ο Χρ. Καλογρίτσας τη σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Προς φιάσκο οδεύει η προανακριτική

Όλα αυτά προκύπτουν μετά τις σημερινές «βόμβες» από τον Κυριάκο Τόμπρα, ο οποίος, στην κατάθεσή του στην προανακριτική, κατέθεσε χειρόγραφο χαρτί της συμφωνίας όπου ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχεται την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC.

Πρόκειται για τη γνωστή οικονομική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών, της «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα και της αραβικής Consolidated Contractors Company (CCC) της επιχειρηματικής οικογένειας Χούρι.

Στη δεύτερη κατάθεσή του, ο εξεταζόμενος μάρτυρας, φέρεται να είπε πως η συμφωνία υπογράφηκε στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία από τον επιχειρηματία, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα που ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ των δυο πλευρών.

Η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό (Μάιος 2018) είναι δυο χρόνια μετά το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα που κατέληξε άδοξα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυρ. Τόμπρας κατέθεσε ακόμα ότι δεν είχαν ποτέ μιλήσει για κανάλι οι Χούρι και ο Καλογρίτσας πριν τους φέρει σε επαφή.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τις σχέσεις της εταιρείας CCC με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε ότι δεν είχε καμιά επαφή με την κυβέρνηση. «Γιατί αλλιώς εμένα τι με ήθελε; Σίγουρα δεν είχε γίνει κουβέντα για κανάλι μέχρι να έρθουν σε μένα», είπε.

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπέρ της προσάρτησης του Εσεκίμπο οι πολίτες της Βενεζουέλας

Νομοσχέδιο για κόκκινα δάνεια: Πέρασε κι αυτό με… άνεση «158» κυβερνητικών «ναι»  

Συμφωνία Αραβικών Εμιράτων με την εταιρεία πυρηνικής ενέργειας του Μπιλ Γκέιτς

Φρέντι Μπελέρης: Νέα αναβολή στο αίτημά του για άδεια ορκωμοσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα