ΑΘΗΝΑ
04:28
|
25.04.2024
Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για το L'Atalante.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/4) από την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L’Atalante, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Τουρκική πλευρά αντέδρασε έντονα στη δραστηριότητα του γαλλικού ερευνητικού πλοίου νότια της Κρήτης. Στην ελληνική Navtex, η Άγκυρα απάντησε με αντι-navtex, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου  μίλησε για “προσχεδιασμένη προβοκάτσια Γαλλίας – Ελλάδας” σε “τουρκική” υφαλοκρηπίδα και ισχυρίστηκε ότι “το ναυτικό μας δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν”.

Σημειώνεται ότι στις 15 Απριλίου είχε εκδοθεί ελληνική Navtex για ερευνητικές δραστηριότητες του γαλλικού ωκεανογραφικού σκάφους στο νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος και στη Μεσόγειο, σε συγκεκριμένα σημεία, για τις 15, 16,17 και 18 Απριλίου. Η Τουρκία απάντησε με αντι-Navtex, ενώ έστειλε φρεγάτα της στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει.

“Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας”, γι’ αυτό και η NAVTEX εκδόθηκε από τον αρμόδιο σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης, διεμήνυσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε χθεσινή του ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι “η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα