ΑΘΗΝΑ
02:56
|
20.09.2024
Μολονότι η έκρηξη, όπως απεικονίζεται σε βίντεο, φαίνεται αρκετά ισχυρή δεν ανακοινώθηκαν θύματα ή τραυματίες...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της κρατικής πολεμικής βιομηχανίας Τόμερ (Tomer) σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης αλλά ανακοινώθηκε σήμερα από ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

Το συμβάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εργοστασίου, δεν προκάλεσε τραυματίες ή θύματα και αποδόθηκε σε “ελεγχόμενη δοκιμή”.

Ωστόσο, κάποια ισραηλινά ΜΜΕ εκτίμησαν πως η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε σαμποτάζ ιρανικών μυστικών υπηρεσιών ως αντίποινα για τη δολιοφθορά που προκάλεσαν προ βδομάδων ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις του ιρανικού πυρηνικού συγκροτήματος στο Νατάνζ.

Η ρωσική ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα άμυνας avia.pro απέδωσε χωρίς επιφυλάξεις το συμβάν σε κυβερνοεπίθεση ιρανικών μυστικών υπηρεσιών δίχως περαιτέρω πληροφορίες.

H κρατική πολεμική βιομηχανία Tomer απασχολεί περίπου 540 άτομα, οι περισσότεροι ειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνικοί που θεωρούνται ειδικοί σε προηγμένα πυραυλικά συστήματα.

Η εταιρία κατασκευάζει μεταξύ άλλων τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Arrow, εκτοξευτήρες ρουκετών και άλλων πυραυλικών συστημάτων καθώς επίσης και μηχανικά τμήματα βαλλιστικών συστημάτων και μηχανών του ισραηλινού συστήματος εκτόξευσης κατασκοπευτικών δορυφόρων Shavit.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα