ΑΘΗΝΑ
20:15
|
18.05.2021
Η Ισπανία θα προσφέρει μεταξύ 5%-10% των εμβολίων της κατά της Covid-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής φέτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα προσφέρει μεταξύ 5%-10% των εμβολίων της κατά της Covid-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής φέτος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Η Ισπανία θα ξεκινήσει αυτήν τη δέσμευση μόλις φθάσει στο ορόσημο του 50% του πληθυσμού της που θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της Ιβηρό-Αμερικανικής Συνόδου στην Ανδόρα, προσθέτοντας πως αναμένει ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα λάβουν 7,5 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους.

Η Ισπανία στοχεύει να έχει πλήρως εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της των 47 εκατομμυρίων κατοίκων έως τα τέλη Ιουλίου. Μέχρι στιγμής, περίπου το 7,6% έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ σχεδόν το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Η χώρα δικαιούται πάνω από 93 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος, βάσει του προγράμματος αγοράς υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι περισσότερες για εμβολιασμό δύο δόσεων, με αποτέλεσμα να της απομένουν εκατομμύρια επιπλέον δόσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στις ΕΜΑΚ

“Άμεση κατάπαυση πυρός” ζητά ο Δένδιας

Ευρωκοινοβούλιο: Αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

“Μελετημένα” μέτρα “χαλάρωσης” θέλει η Μέρκελ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα